InloggenVacature plaatsen

RSS Feeds van

Wat is RSS?

RSS is een standaard van tekst opmaken. Voordeel hiervan is dat een computerprogramma de content kan interpreteren. Zo is er bijvoorbeeld een duidelijke scheiding tussen de kop van een artikel, een link en de tekst zelf. 

Wat is een RSS Feed?

Er is sprake van een RSS-feed als een tekstbestand met deze opmaak op bepaalde tijden wordt ververst. 

Wat kun je met RSS?

RSS leent zich zeer goed voor het uitwisselen van content (de inhoud van een website). Een computer kan het tekstbestand opvragen, interpreteren en op een bepaalde manier aan een gebruiker presenteren. 

Wat heb ik nodig voor RSS?

De meest gebruikte toepassing van RSS zijn de zogenoemde RSS-readers. Je hebt deze in soorten en maten en voor alle platforms (Mac, Windows en Linux). Ze verzamelen allemaal kopij en geven een overzicht van de content op het web. Daarnaast geven deze programma's je een seintje verschijnt nieuwe content op een site verschijnt. Daarnaast zijn er diverse webgebaseerde readers die erg handig zijn om op één plek verschillende RSS-feeds te verzamelen. Een van de bekendse voorbeelden hiervan is Netvibes.

De RSS Feed van

U kunt zich abonneren op feeds van één of meerdere functiegebieden binnen . Zodra u dit gedaan heeft, wordt een feed weergegeven die regelmatig bijgewerkte vacatures bevat. Als u zich op een feed abonneert, wordt deze aan de lijst met algemene feeds toegevoegd. Bijgewerkte informatie van de feed wordt automatisch naar uw computer gedownload, en kan worden bekeken in Internet Explorer en andere programma's.

Hieronder kunt u zich direct abonneren op feeds voor enkele sectoren of de algemene feed voor alle vacatures van . Voor feeds op andere sectoren gaat u naar de betreffende sector of vakgebied op www.medischebanenbank.nl en klikt u op 'RSS Feeds' bovenaan de vacaturelijst.

NB: U kunt ook op de hoogte blijven van vacatures zonder gebruik te maken van RSS. Gebruik de Job Alert service van en u ontvangt relevante vacatures direct op u e-mail.p>